Geplaatst door: Redactie HDA Media

16-jarige jongen vervolgd voor doodschieten neef (15) uit Amersfoort

AMERSFOORT – Dinsdag 23 november heeft een 16-jarige jongen te horen gekregen dat hij wordt vervolgd voor het doodschieten van zijn 15-jarige neef in een woning aan de Boreelstraat in Amersfoort.

Op woensdag 28 april werden hulpdiensten massaal opgeroepen voor een medische noodsituatie in een woning aan de Boreelstraat. Ook een traumateam werd per helikopter ingevlogen naar het incident en lande op een sportveld. Het zwaargewonde slachtoffer bevond zich op de eerste verdieping van de woning. Het ambulancepersoneel en de trauma-arts hebben de 15-jarige jongen in de woning behandeld waarna de brandweer het slachtoffer via het raam uit de woning heeft gehesen met de ladderwagen, dit zodat het slachtoffer in een stabiele houding blijft liggen. Onder begeleiding van een trauma-arts werd het slachtoffer met spoed overgebracht naar een ziekenhuis waar hij na korte tijd overleed aan zijn verwondingen.

Na onderzoek is gebleken dat het slachtoffer is overleden als gevolg van verwondingen die veroorzaakt zijn door de inslag van een kogel. De 16-jarige jongen uit Amersfoort wordt ervan verdacht het slachtoffer te hebben beschoten en heeft dit niet gemeld aan de hulpdiensten. Na het vaststellen van de doodsoorzaak heeft de politie onder leiding van het Openbaar Ministerie een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de omstandigheden waaronder het slachtoffer om het leven is gekomen. Dit heeft recent geleid tot dagvaarding van de verdachte voor een regiezitting op 23 november bij de rechtbank Midden-Nederland. Gezien de leeftijd van de verdachte zal deze zitting achter gesloten deuren plaats vinden.

De verdachte heeft in mei dit jaar 19 dagen in voorlopige hechtenis gezeten. De voorlopige hechtenis is per 31 mei geschorst.

(Bron: Openbaar Ministerie)

 © 2021 | Copyright – Hulpdiensten Amersfoort |