Arrestatieteam ingezet voor persoon in telecommast in Bilthoven

Geplaatst door: Redactie Regio9.nl

BILTHOVEN – In de late avond van zaterdag 22 juni is een persoon de telecommast aan de Professor Bronkhorstlaan in Bilthoven ingeklommen, wat leidde tot een grootschalige inzet van hulpdiensten. De melding kwam rond 22.45 uur binnen, waarop diverse eenheden snel ter plaatse kwamen.

Een arrestatieteam en een speciaal team van de brandweer, het Quick Response Team (QRT), waren aanwezig om de situatie veilig te stellen. Daarnaast stonden meerdere agenten en een ambulance stand-by. Een onderhandelaar werd ingezet om in gesprek te gaan met de persoon in de mast.

De brandweer was voorbereid op een mogelijke val van de persoon en had een speciaal reddingskussen gereed. Na meer dan een uur wist de onderhandelaar de persoon te overtuigen om zelfstandig uit de mast te klimmen. Vervolgens werd de persoon overgedragen aan de juiste zorginstanties.

Dankzij de snelle en doortastende actie van de hulpdiensten kon de situatie zonder verdere incidenten worden opgelost. De aanleiding voor het beklimmen van de mast wordt nog onderzocht.

Copyright © Regio 9

LEES MEER