Bakwagen verwoest door brand in Kruiskamp

AMERSFOORT – Zaterdagmorgen 28 augustus rond 02.45 uur was brand ontstaan in het motorcompartiment van een bakwagen aan de Van der Doesstraat in Amersfoort.

Bij aankomst van de eerste hulpdiensten stond de gehele voorzijde al volledig in de brand. Dikke zwarte rookpluimen kwamen van de bakwagen af en een rode gloed van vlammen was duidelijk voelbaar. De toegesnelde brandweer kon niet voorkomen dat de bakwagen total-loss raakte. Het blussen van de vlammen ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Met blusschuim werden de laatste vlammen gedoofd. Op de bakwagen was een laadklep bevestigd, het enigste toegangspunt naar de achterkant van de bus. Doordat er geen stroom meer was kon de klep niet meer naar beneden en hebben brandweermannen en vrouw geprobeerd de klep open te breken, echter zonder succes.

Met een zogeheten “hooligan-tool” werd er een andere opening gecreëerd aan de zijkant van de bus om de binnenzijde van de bakwagen te controleren op mogelijke vlammen. Na de controle in de achterzijden bleken er geen vlammen meer te zijn en ging de brandweer weer retour naar haar kazerne.

De politie verricht onderzoek naar het incident. Mogelijk is brandstichting de oorzaak.

Foto’s met vlammen: Ingezonden door Politie Amersfoort

 © 2021 | Copyright – Hulpdiensten Amersfoort |