Balkonbrand slaat naar binnen, appartementen- complex ontruimd

AMERSFOORT – Woensdagmorgen 7 juli rond 2.25 uur was brand ontstaan op een balkon in Winkelcentrum Vathorst aan de Vissering in Amersfoort.

Bij de aankomst van de eerste brandweerlieden stond een pallet op een balkon welke zich op de eerste verdieping van een appartementencomplex bevond, volledig in brand. Door de hitte van de brand zijn diverse ramen gebarsten. Doordat de ramen gebarsten zijn is de brand ook naar binnen geslagen vatte gordijnen en ander interieur hierdoor ook vlam. Door de hevige brand en de ontruiming van het complex werd al snel het sein middel-brand afgegeven. Een extra blusvoertuig word dan opgeroepen om ondersteuning te bieden. De brandweer heeft zowel vanaf buiten als binnen bluswerkzaamheden verricht en kon erger voorkomen. De brandweer heeft de brandende pallet, met daarop kussens vanaf het balkon naar beneden gegooid om verder na te blussen.

De brand, roet en waterschade aan het appartement is aanzienlijk en is goed vanaf de buitenkant te zien. Rond 03.20 uur konden de eerste bewoners terug naar hun appartement nadat de brandweer een controle had uitgevoerd. De brandweer meld op Twitter dat de oorzaak van de brand voor nu onbekend is. Stichting Salvage zal ter plaatste komen voor de schadeafhandeling.

Een opgeroepen ambulance heeft diverse bewoners gecontroleerd, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

 © 2021 | Copyright – Hulpdiensten Amersfoort |