Brandstichter brengt buurtbewoners in gevaar in Vathorst

Geplaatst door: Redactie HDA Media

AMERSFOORT – De brandweer van Amersfoort Noord werd zondagochtend rond 00.40 uur opgeroepen voor een brand aan de Dassenberg in de Amersfoortse wijk Vathorst.

Bij aankomst van de brandweer stond een aanhanger in de brand. Een bewoner van het huis waar de aanhanger tegenaan stond, was al begonnen met de eerste bluswerkzaamheden. Met een brandblusser en een tuinslang heeft de bewoner overslag naar zijn woning weten te voorkomen. Ongeveer 50 meter verder stonden twee afvalcontainers in lichterlaaie. Buurtbewoners hebben de vlammen gedoofd met een emmer water. De brandweer heeft uiteindelijk de laatste vlammen geblust van de aanhanger.

In de aanhanger lagen meerdere wielen, banden en velgen wat zorgde voor een gevaarlijke situatie voor de hulpdiensten en omstanders. Door de hitte kunnen wielen ontploffen, dit kon hier op tijd voorkomen worden. De brandweer heeft alle inhoud van de aanhanger verwijderd en nageblust. Buurtbewoners reageren geschrokken. “De vlammen van de containers waren meters hoog en konden overslaan naar de naastgelegen woning”.

Beide branden werden aangestoken door een brandstichter. De politie doet hier verder onderzoek naar.

Copyright © 2020 – 2022 | HulpdienstenAmersfoort.nl – HDA Media |

LEES MEER