Brandweer onnodig in gevaar tijdens autobrand

Geplaatst door: Redactie HDA Media

AMERSFOORT – Vrijdagavond 1 juli omstreeks 22.55 uur was brand ontstaan in een auto aan de Middelhoefseweg in Amersfoort.

Een bestuurder van een Engelse BMW reed op de Amsterdamseweg en kreeg onderweg problemen met zijn auto. Toen de BMW eenmaal stil stond kwamen de vlammen onder de motorkap vandaan en werden de hulpdiensten gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer stond de voorzijde van de BMW volledig in de brand. De inzittenden gaven aan dat een grote jerrycan met brandstof achter in de kofferbak aanwezig was. Tijdens het blussen van de auto sloegen brandweerlieden de achteruit in van de auto om de jerrycan met brandbare brandstof te verwijderen.

Foto: HDA MEDIA

EXPLOSIEGEVAAR

Tot hun schrik troffen zij een lachgastank aan in de brandende auto. De lachgastank kan door de hitte die vrijkomt van de brand exploderen. De inzittenden hadden niet aangegeven dat deze lachgastank aanwezig was en hebben hierdoor de Hulpdiensten, welke op nog geen meter afstand van de auto aan het blussen waren, in gevaar gebracht. 

De brandweer wist het vuur uiteindelijk te blussen maar kon niet voorkomen dat de auto zwaarbeschadigd raakte. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet bekend. De auto zal door een bergingsbedrijf worden afgesleept. 

VIDEO

FOTO’S

Copyright © 2020 – 2022 | HulpdienstenAmersfoort.nl – HDA Media |

LEES MEER