Brandweer redt slachtoffer uit brandende woning

Geplaatst door: Redactie HDA Media

AMERSFOORT – Zondagmorgen 3 april rond 03.30 uur was brand ontstaan in een flatwoning aan de Garietstraat in Amersfoort.

Bij aankomst van de brandweer stond de keuken van de woning volledig in de brand. Tijdens het binnentreden van de woning om de brand te blussen, werd een slachtoffer welke het bewustzijn was verloren, op de grond aangetroffen. Brandweerlieden hebben het slachtoffer uit de brandende woning gehaald en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Het slachtoffer werd direct met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving. Inmiddels werd door de brandweer het sein “grote brand” afgegeven. Dit betekent dat er meerdere eenheden naar het incident komen om de brand te bestrijden en het appartementencomplex deels te ontruimen. De oudere bewoners van het appartementencomplex werden door agenten begeleid naar een tijdelijke opvang elders in de straat.

Na enige tijd was de brand onder controle. Onderzoek door de specialisten van de brandweer, Team Brandonderzoek (TBO) zal moeten uitwijzen hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Copyright © 2020 – 2022 | HulpdienstenAmersfoort.nl – HDA Media |

LEES MEER