Deel muur en gevel ingestort tijdens lossen container

Geplaatst door: Redactie HDA Media | Update: Marnix Manschot

AMERSFOORT – Woensdagmorgen 18 mei rond 11.25 uur is een gevel van een woning aan de De Laning in Amersfoort ingestort na een botsing door een vrachtwagen. 

Bij het lossen van een bouwafval container van een vrachtwagen ging het mis. De bestuurder van de vrachtwagen met achterop een vuilcontainer had vermoedelijk de gevel en een stuk muur over het hoofd gezien tijdens het lossen van de container. De muur en een deel van de gevel zijn door de aanrijding ingestort. De opgeroepen brandweer voert inspecties uit om te kijken of de kans op instortingsgevaar nog aanwezig is. De brandweer heeft met behulp van de ladderwagen een deel van de glasplaten verwijderd welke gevaarlijk boven de trap hingen. Mandy, een buurtbewoonster van het getroffen woonblok vertelden dat zij tijdens het douche en harde klap hoorde en dat zij de vloer voelde trillen. Direct belde zij haar moeder op om te vertellen wat er gebeurd was. De schrik zit er nog goed in. Ook andere buurtbewoners kwamen met zijn allen op het lawaai af en troffen een grote ravage aan. 

Tekst gaat verder onder de foto.

^De vrachtwagen tussen het puin van de stukgereden muur. (Foto: Mandy.)

Wonder boven wonder raakte niemand gewond. De brandweer heeft het gebied afgezet met lint en de woningcorporatie is aanwezig voor het opnemen van de schade. 

VIDEO

FOTO’S

Copyright © 2020 – 2022 | HulpdienstenAmersfoort.nl – HDA Media |

LEES MEER