Explosie bij voordeur in Amersfoortse wijk Soesterkwartier

AMERSFOORT – Dinsdagochtend rond 02.45 uur heeft een explosie plaatsgevonden aan de Bergoniastraat in de Amersfoortse wijk Soesterkwartier in Amersfoort.

Op Facebook werd rond het middaguur een bericht gedeeld dat er vannacht een explosie heeft plaatsgevonden voor de deur van een mevrouw, meld Lisette Terwijn. Het is haar tante. Mogelijk is een vuurwerkbom met een brandbaar goedje voor de deur van haar tante tot ontploffing gebracht wat leiden tot een extreem gevaarlijke situatie. De vlammen kwamen onder de voordeur naar binnen en de gordijnen in de hal vatte vlam. Dit had veel erger kunnen uitpakken, zelfs met dodelijke gevolgen. De bewoonster wist zelf de vlammen te blussen en kon erger voorkomen. De hulpdiensten werden ingeschakeld maar de brandweer wilde niet komen, dit omdat er geen sprake meer was van brand en zij hard nodig waren in Soesterberg. Lees HIER over de brand in Soesterberg.

De voordeur is zwart uitgeslagen en ook aan de binnenzijde van de woning is de schade goed zichtbaar.

Lisette roept getuigen of mensen die eventueel camerabeelden hebben op om zich te melden bij de politie. Neem contact op met politie Amersfoort via 0900-8844 of meld misdaad anoniem op 0800-7000.

 © 2021 | Copyright – Hulpdiensten Amersfoort |