Feestelijke sfeer bij rotonde de Stier in Amersfoort, maar ook asociaal verkeersgedrag

Geplaatst door: Redactie Regio9.nl

AMERSFOORT – Woensdagavond 26 juni was het feest bij rotonde de Stier aan de Van Randwijcklaan in Amersfoort. Na de overwinning van Turkije op Tsjechië met 2-1 tijdens het EK voetbal verzamelden zich zo’n 500 enthousiaste supporters om de winst te vieren.

Het was een feestelijke situatie met blije Turkse fans. Hele families liepen rond en er werd volop getoeterd. Mannen en vrouwen hingen uit de ramen van auto’s met Turkse vlaggen, terwijl motorrijders met knallende uitlaten en een vrachtwagenchauffeur met een harde toeter rondreden. De politie was aanwezig om toezicht te houden, terwijl rode fakkels en knalvuurwerk de lucht verlichtten. Hoewel omwonenden klaagden over de overlast, bleef de sfeer positief.

Het verkeer liep aanvankelijk helemaal vast, maar verbeterde pas tegen middernacht. Om de verkeerschaos te verminderen, sloot de politie een deel van de rotonde af, waardoor er niet rond gereden kon worden. Tegen 00.30 uur keerde de rust terug, hoewel een paar groepen mensen nog bleven staan.

De politie bleef de situatie enige tijd monitoren om verdere overlast te voorkomen en de veiligheid te waarborgen.

Bekijk de video van de avond hieronder!

Copyright © Regio 9

LEES MEER