Feestelijke sfeer bij stier in Amersfoort slaat om, politieagent gewond geraakt

Geplaatst door: Redactie Regio9.nl

AMERSFOORT – Na de overwinning van Turkije op Oostenrijk tijdens het EK Voetbal, verzamelden Turkse supporters zich massaal bij de rotonde de Stier in Amersfoort. De vreugde was duidelijk hoorbaar door het vele getoeter en luid gejuich.

De politie heeft uit voorzorg een deel van de rotonde geblokkeerd om te voorkomen dat er rondjes gereden zouden worden, wat gevaarlijke situaties zou kunnen opleveren. Een turkse supporter is de stier ingeklommen. Ook word vuurwerk afgestoken. Daarnaast is er een tekstkar geplaatst met de boodschap dat feestvieren mag, maar dat het wel veilig moet gebeuren. Er wordt gewaarschuwd dat er opgetreden zal worden bij overtredingen.

Bestuurders die overtredingen begingen, zoals gevaarlijk rijgedrag of het blokkeren van wegen, werden door agenten op kenteken genoteerd. Zij kunnen binnenkort een bekeuring op de deurmat verwachten.

De sfeer bleef enige tijd feestelijk en de politie hield de situatie nauwlettend in de gaten om ervoor te zorgen dat alles ordelijk verliep.

Rond 23.15 uur werd de sfeer grimmig en agenten ter plaatse werden beschoten met zwaar vuurwerk en moesten zich geregeld terugtrekken. Er zijn ongeveer 20 agenten aanwezig om de situatie onder controle te houden, maar de sfeer bleef uiterst gespannen.

Tegen middernacht verzochten agenten de aanwezige supporters om naar huis te gaan en de omgeving te verlaten. Om 00.30 uur was de omgeving zo goed als leeg en vertrokken ook de agenten.

Meer dan 21 kentekens zijn deze avond genoteerd en bekeuringen voor verschillende feiten zullen worden uitgeschreven. een agent raakte deze avond gewond aan zijn gezicht. Het is onbekend of er aanhoudingen zijn verricht.

Copyright © Regio 9

LEES MEER