Gerton van de Brug neemt na 35 jaar afscheid van brandweer Amersfoort Centrum

AMERSFOORT – Donderdagochtend 18 maart rond 10:30 uur reed Gerton voor het laatst door de uitrukdeuren van Hoofdpost Amersfoort Centrum.

Na 35 jaren trouwe dienst heeft Gerton vandaag zijn laatste dag gehad bij de brandweer in Amersfoort. In 1987 is Gerton begonnen bij de beroepsbrandweer in Amersfoort. Hij laat weten dat één van zijn eerste meldingen een Brand betrof in een rietenkap van een woning aan de Koningin Wilhelminalaan. Zo vertelde hij ook dat zijn eerste hulpverleningsklus tot op de dag van vandaag bij hem is gebleven. Bij een melding van een aanrijding trof hij zijn eigen oom aan. Die is door een onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Na 35 jaar heeft Gerton al van alles meegemaakt. Van een kat in de boom tot een woningbrand. 

In de ochtend volgde een toespraak van teamchef Wilco Jansen en ontving Gerton vele cadeau’s namens het korps van brandweer Amersfoort Centrum. Rond 10:30 uur reed Gerton met zijn auto voor het laatst door de grote uitrukdeuren wat gepaard ging met een hoop lawaai van de brandweerwagens.

Nu, na 35 jaar brandweerman te zijn geweest ga ik genieten van mijn passie voor het motorrijden, aldus Gerton.

 © 2021 | Copyright – Hulpdiensten Amersfoort |