Getuigenoproep gewapende overval op Big Bazaar

Geplaatst door: Redactie HDA Media

Amersfoort – Woensdag 30 maart rond 17.40 uur werd een winkel aan het Pieter Stastokerf overvallen door een man. Hij werd kort na de overval aangehouden. Er werd ook een tweede verdachte aangehouden. De recherche zoekt getuigen.

Rond 17.40 uur komt de overvaller de winkel binnen en bedreigt vervolgens het winkelpersoneel met iets wat lijkt op een wapen. Hij wil geld. Wanneer de overvaller heeft waar hij voor komt, verlaat hij de winkel in de richting van Camera Obscurastraat.

Aanhouding verdachte
Tijdens de overval wordt meteen door een alerte getuige meteen 112 gebeld. Hij weet ook een vrij duidelijk signalement door te gegeven. Surveillerende agenten gaan direct op de melding af en rijden in de richting van het Pieter Stastokerf. Onderweg zien zij op de kruising Hamseweg/Maatweg een man lopen die voldoet aan het doorgegeven signalement. Na onderzoek wordt de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het gaat om een 18-jarige man uit Amersfoort.

Tweede verdachte aangehouden
Tijdens het onderzoek komt er ook nog een tweede verdachte in beeld. Dat is een 23-jarige vrouw uit Amersfoort. Zij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Wat precies haar rol is, wordt onderzocht

Getuigen gezocht
De recherche onderzoekt de zaak en kan hierbij hulp gebruiken van getuigen. Weet u meer over de overval? En heeft u dat nog niet gemeld bij de politie? Doe dit dan alsnog. Ook wil de recherche weten wat de verdachte voor en na de overval heeft gedaan. Mogelijk heeft hij zich voor de overval een tijdje opgehouden in het winkelcentrum.

Alles wat u gezien of gehoord heeft kan ons verder helpen in het onderzoek. Ook komen wij graag met u in contact als u in het bezit bent van camerabeelden. Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (M) 0800-7000 of via het online tipformulier.

Bron: Politie.nl

Copyright © 2020 – 2022 | HulpdienstenAmersfoort.nl – HDA Media |

LEES MEER