In één uur tijd 2x brandstichting in zelfde auto

Geplaatst door: Redactie HDA Media

AMERSFOORT – Donderdagavond 10 februari rond 22.55 uur was brand ontstaan in een auto aan de Zuidsingel in Amersfoort.

In de binnenstad van Amersfoort was het net voor elven raak. Een personenauto is doelwit geworden van brandstichting. De opgeroepen brandweer wist het vuur snel te blussen en de politie deed kort onderzoek. De eigenaar van de auto, Fred Elderman van Café de Singel, was twee weken geleden ook al de dupe van brandstichting. Op de zelfde plek waar de auto nu geparkeerd stond ging zijn vorige auto in vlammen op. Zijn familie had een crowdfundings actie opgezet om een nieuwe auto te kunnen kopen. Zijn inmiddels nieuwe wagen stond sinds afgelopen maandag op zijn naam.

Opnieuw brand

Rond 00.05 uur kreeg de brandweer opnieuw een melding van een autobrand aan de Zuidsingel. Ter plaatse bleek het helaas om de auto van Fred te gaan. Opnieuw had een brandstichter de voorkant van de auto in brand gestoken met vermoedelijk aanmaakblokjes. De straat stond korte tijd vol met rook en de politie probeerde met een brandblusser de vlammen te doven. De brandweer wist bij aankomst het vuur snel te blussen en heeft het motorcompartiment met schuim overgoten. De politie vond rondom de auto aanmaakblokjes en heeft deze in speciale bewijszakken meegenomen voor DNA-onderzoek.

Buurt onderzoek

Agenten lieten ons weten dat zij een buurtonderzoek gaan opstarten en hopen hiermee meer informatie te verkrijgen over de gerichte brandstichting. Ook worden camerabeelden opgevraagd van de omgeving. De politie roept getuigen zich te melden via 0900-8844 of via misdaad anoniem via 0800-7000.

1e brand (22.55 uur)

2e Brand (00.05 uur)

 © 2021 | Copyright – Hulpdiensten Amersfoort – HDA Media |

LEES MEER