Inbrekers betrapt, buurtbewoner pakt gereedschap af

Origineel bericht Politie Amersfoort 

De afgelopen week is er 1 geslaagde woninginbraak gepleegd in Amersfoort en er is 1 woninginbraak voorkomen door een oplettende buurtbewoner. Beide zaken hebben zich afgespeeld in Schothorst.

Op zaterdag 12 juni omstreeks 03:45 uur hoorde een bewoner van de Paladijnenweg twee mannen praten voor zijn woning. Hij vertrouwde dit niet en heeft de mannen buiten aangesproken. Beide mannen droegen handschoenen en hadden een tas bij zich. Toen de mannen er vandoor gingen wist hij de tas van ze af te pakken. In deze tas zaten meerdere inbrekerswerktuigen. De mannen zijn weggefiets op 2 oma fietsen.
Een van de mannen had lang zwart haar, een wit t-shirt en een spijkerbroek. De andere had kort grijs haar en droeg een bril.

Op zondag 13 juni tussen 00:00 – 01:30 uur is er een inbraak gepleegd in een woning op de Ferguutplaats. De daders hebben vermoedelijk eerst de tas met de huissleutels van de bewoonster gestolen bij een feestje buiten op straat. Vervolgens hebben ze onder andere 2 spelcomputer weggenomen uit de woning.

Heeft u meer informatie over de gepleegde woninginbraak bel dan naar de
Politie 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Kijk voor preventie tips op: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Blijf alert op verdachte situaties en bel bij een verdachte situatie altijd 112!

 © 2021 | Copyright – Hulpdiensten Amersfoort |