Jongen (16) aangehouden na schot met alarmpistool

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG – Zondagavond 19 september omstreeks 21.15 uur heeft een schietincident hebben plaatsgevonden ter hoogte van de Westsingel bij de skatebaan in Bunschoten-Spakenburg.

Afgelopen Zondag liepen agenten met extra kogelwerende vesten rondom de skatebaan nadat zij een melding hadden ontvangen van een dreigende situatie waarbij mogelijk geschoten zou zijn. Ook vloog de politiehelikopter enige tijd boven het incident. Inmiddels is er bekend gemaakt dat een 16-jarige jongen uit Bunschoten is aangehouden welke geschoten zou hebben en het wapen is in beslag genomen. De aanleiding van het schot zou te maken hebben met een ruzie, laat een woordvoerder van Politie Midden Nederland weten. Er is een uitgebreid onderzoek gestart door de politie. Gelukkig bleek het te gaan om een alarmpistool welke alleen een knal geeft en geen patronen afschiet.

Het gebruik van een alarmpistool op de openbare weg is verboden en het brengt onnodige risico’s met zich mee. bijvoorbeeld, een agent op straat kan niet het onderscheid maken tussen een alarmpistool en echt pistool, daarom zal er altijd vanuit de politie gehandeld worden alsof het een echt vuurwapen is. De agent trekt dan zijn dienstwapen en zal indien nodig gericht schieten wat voor enig letsel kan zorgen bij de verdachte.

 © 2021 | Copyright – Hulpdiensten Amersfoort |