Kat Pika laat zich niet makkelijk vangen

Geplaatst door: Redactie HDA Media

SOESTERBERG – Maandagmiddag 25 april rond 15.20 uur heeft de dierenambulance de hulp ingeschakeld van de brandweer aan de Antonie van Leeuwenhoeklaan in Soesterberg.

Kat Pika wist een route te vinden naar de daken van een aantal woningen. Na een behoorlijke tijd op het dak gezeten te hebben, hebben de baasjes de dierenambulance ingeschakeld. Medewerkers van de dierenambulance konden de klus niet klaren en schakelde de hulp in van de brandweer. Met behulp van een lader en een hoop geroep werd er geprobeerd de kat van het dak te halen, echter was dit een behoorlijke klus want kat Pika bleef maar heen en weer lopen. Na ruim 45 minuten heeft de brandweer haar spullen ingepakt en zijn retour kazerne gegaan. 

Tekst gaat verder onder de foto

^Kat Pika met haar baasje

De zoon van de eigenaresse van de kat deed nog een laatste poging om Pika te redden door op een stoel van de buren op het balkon te gaan staan en met zijn handen te gaan zwaaien. De kat kreeg dit door en liep heel voorzichtig naar de rand van het dak waarop de zoon van de eigenaresse de kat kon redden. 

Copyright © 2020 – 2022 | HulpdienstenAmersfoort.nl – HDA Media |

LEES MEER

VIDEO | Vrachtwagenchauffeur verliest macht over het stuur en kantelt op snelweg

!function(){"use strict";window.addEventListener("message",(function(a){if(void…