Meerdere incidenten in Amersfoortse wijk Nieuwland

AMERSFOORT – Zaterdagavond 20 februari rond 21:20 uur waren er op meerdere locaties in de Amersfoortse wijk Nieuwland branden ontstaan in containers en een struik.

In de straten de Regenboog, Pondspeergaarde, Bosappelgaarde en de Bellefleurgaarde was het raak.
De brandweer en politie had haar handen vol aan de diverse branden die zich binnen een tijdsbestek van 15 minuten voordeden. Diverse containers en een struik waren vanavond in vlammen opgegaan. In afwachting van de brandweer begonnen buurtbewoners de vlammen te blussen met emmers water of een tuinslang. De brandweer had de branden snel onder controle. Daarnaast waren er in de Nieuwlandse wijk ook diverse incidenten. Volgens een bezorger van New York Pizza is een bezorger bestolen van diverse pizza’s en zou er bij supermarkt Jumbo een mislukte poging zijn geweest van diefstal.

De politie was enige tijd met veel eenheden in de wijk aanwezig en controleerde al het in en uitgaand verkeer. Ook werd er een persoon preventief gefouilleerd op de Poortsedreef. Of er vanavond aanhoudingen zijn verricht, is niet bekend. Tijdens de branden zijn er geen gewonden gevallen.

 © 2021 | Copyright – Hulpdiensten Amersfoort |