Mobiele Eenheid ingezet om confrontatie tussen twee groepen religies te voorkomen in Amersfoort

Geplaatst door: Redactie Regio9.nl

AMERSFOORT – Zaterdagavond 25 mei rond 20.00 uur heeft de politie een grote omgeving afgesloten rondom een school aan de Van Galenstraat in Amersfoort.

In de Amersfoortse wijk Kruiskamp waren verschillende eenheden van de politie aanwezig en hadden een grote omgeving rondom een pand hermetisch afgesloten. In een pand op het terrein van de school De Vlindervallei zou een religieus feest gaande zijn. Een grote groep mensen was onderweg om het feest te verstoren, hierdoor was de politie groots ter plekke om een confrontatie te voorkomen. In het pand zouden ongeveer 60 personen aanwezig zijn inclusief kinderen.

De tegenstanders van het feest, ongeveer 50 personen hadden zich verzameld in een parkje nabij het muziekgebouw de Flint aan de Coninkstraat.

Rond 22.30 uur verlieten de feestgangers het pand aan de Van Galenstraat. De Mobiele Eenheid werd vervolgens ingezet om de tegenstanders ter plekke te houden in het park nabij de Flint. Dit om een confrontatie te voorkomen.

De avond liep met een sisser af en de politie vertrok rond 23.00 uur uit de Amersfoortse wijk Kruiskamp. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Copyright © Regio 9

LEES MEER