Mogelijk leerling met vuurwapen op school ‘t Hooghe Landt

Geplaatst door: Marnix Manschot

AMERSFOORT – Vrijdagmiddag 25 februari rond 13.10 uur werd een verdachte situatie gemeld bij de school ‘t Hooghe Landt aan de Parelhoenstraat in Amersfoort.

Een leerling zou een foto hebben ontvangen welke in de school gemaakt zou zijn van een pistool. Hierop ontstond er grote paniek in de school en kwamen agenten met zware kogelwerende vesten naar de school. Ook hondengeleiders en een speciaal team kwamen naar de school toe. Niemand mocht de school in of uit en rondom het pand stonden agenten klaar om in te grijpen. Een hondengeleider is samen met agenten de school binnengegaan en hebben een zoektocht gehouden naar de verdachte. In de tussentijd verzamelende ouders van de leerlingen zich rondom de school om de benarde situatie te bekijken. Er ontstond veel onrust bij leerlingen, docenten en ouders. De zoektocht van de verdachte jongeman met een vuurwapen ging door. Na een korte zoektocht bleek de verdachte niet meer aanwezig te zijn in de school.

De politie laat weten dat er geen gevaar meer dreigt op de school en de verdachte later is aangehouden in Hilversum. Of het vuurwapen, of soortgelijk voorwerp ook is aangetroffen, is niet bekend.

 © 2021 | Copyright – Hulpdiensten Amersfoort – HDA Media |

LEES MEER