Motorrijder in kritieke toestand naar ziekenhuis na aanrijding met vrachtwagen in Amersfoort, politie doet onderzoek

Geplaatst door: Redactie Regio9.nl

AMERSFOORT – Een motorrijder is vanmorgen rond 9.50 uur ernstig gewond geraakt na een botsing met een vrachtwagen op de kruising van de Plataanstraat en de Amsterdamseweg in Amersfoort.

De vrachtwagenchauffeur zag de motorrijder over het hoofd en reed deze aan. Door de harde impact liep de motorrijder ernstige verwondingen op. Direct na het ongeval werd een traumahelikopter ingezet, die snel ter plaatse was met een traumateam om medische hulp te bieden.

Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Het ongeluk gebeurde op een kruising waar sinds gisterenavond de verkeerslichten zijn uitgeschakeld nadat een storing had opgetreden. Dit probleem is ontstaan na de plaatsing van nieuwe verkeerslichten die nog niet volledig operationeel zijn. De politie onderzoekt of het uitvallen van de verkeerslichten een rol heeft gespeeld bij het ongeval.

De Forensische Opsporing Verkeer doet onderzoek naar het incident en legt alles op beeld vast, zoals remsporen, gegevens van de verkeerssystemen en nog veel meer. Daarnaast heeft een drone team van de politie beelden gemaakt vanuit de lucht om een goed beeld te krijgen van de situatie.

De kruising blijft voorlopig afgesloten voor onderzoek en de afhandeling van het incident. Verkeer wordt omgeleid en automobilisten wordt aangeraden alternatieve routes te gebruiken.

Copyright © Regio 9

LEES MEER