Motorrijder slaat op de vlucht en crashed tegen politieauto

Geplaatst door: Redactie HDA Media

AMERSFOORTZaterdagavond 20 augustus rond 23.50 uur is een achtervolging geëindigd aan de Noordewierweg in Amersfoort.

Een groep motorrijders hadden een meeting onder de brug aan de Vanadiumweg, deze plek is een bekende plek om samen te komen. Op het moment dat agenten een kijkje kwamen nemen reed een motorrijder zonder helm, hierop wilde de politie de man controleren maar de motorrijder ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van het Soesterkwartier. De motor waar een man op reed was niet van hem, maar van een kennis. Agenten zetten direct de achtervolging in, meerdere politie-eenheden sloten zich hierbij aan en reden richting de volkswijk het Soesterkwartier.

Ter hoogte van de visvijver Puntenburg ging het mis, de motorrijder verloor de macht over het stuur, botste tegen en boom en kwam tot stilstand tegen een stilstaande politieauto welke de weg probeerde te blokkeren. De motorrijder raakte zwaargewond en werd door het ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen waarna hij gestabiliseerd werd afgevoerd naar het UMC in Utrecht. Agenten hebben de omgeving afgesloten met linten voor onderzoek. Op de locatie van de botsing zijn meerdere pylonen geplaatst om bewijsmateriaal veilig te stellen. Ook heeft de motorrijder in zijn vluchtpoging geen helm gedragen. 

Na het onderzoek zijn beide voertuigen afgesleept. Het incident trok veel bekijks bij buurtbewoners uit de volkswijk het Soesterkwartier.

VIDEO

FOTO’S

Copyright © 2020 – 2022 | HulpdienstenAmersfoort.nl – HDA Media |

LEES MEER