Motorrijder zwaargewond bij frontale aanrijding op snelweg A28

Geplaatst door: Marnix Manschot

NIJKERK – Vrijdagavond 10 juni rond 23.10 uur heeft een zwaar ongeval plaatsgevonden aan de Rijksweg A28 Re 32.7 in Nijkerk.

Een motorrijder is met hoge snelheid achterop een automobilist gebotst. De motorrijder vloog van zijn motor af en raakte hierbij zwaargewond. Omstanders boden direct eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten. De automobilist kwam met de schrik vrij. Door het ongeval was de gehele snelweg richting Zwolle geblokkeerd met brokstukken en hadden de aanrijdende hulpdiensten moeite om naar de locatie van het ongeval te komen. Het ambulancepersoneel heeft het slachtoffer behandeld aan zijn verwondingen waarna hij met spoed werd overgebracht naar het UMC in Utrecht. Agenten hebben bij getuigen van het ongeval een verklaring van opgenomen over wat zij precies hebben gezien. 

Beide voertuigen raakte zwaar beschadigd door het ongeval. Een bergingsbedrijf heeft beide voertuigen afgesleept. Gedurende het incident heeft een weginspecteur van Rijkswaterstaat de snelweg deels afgesloten en verkeer over de vluchtstrook geleid. Inmiddels is de weg weer vrij. 

VIDEO

FOTO’S

Copyright © 2020 – 2022 | HulpdienstenAmersfoort.nl – HDA Media |

LEES MEER