Oranje-fans komen voor derde keer samen bij Stier

AMERSFOORT – Maandagavond 21 juni rond 20.20 uur hebben meerdere oranje supporters feest gevierd bij rotonde van de Stier aan de Kamp / Vlierbeeksingel in Amersfoort.

Veel oranje supporters kwamen bij de Stier samen om de overwinning van het Nederlands elftal te vieren. Nederland speelde vanavond de derde en laatste poule wedstrijd tegen Noord-Macedonië. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-3 in het voordeel van Nederland.

De oranje supporters kwamen massaal op de fiets, scooter of per auto naar de rotonde en reden hier rondjes. Na meerdere rondjes gereden te hebben haalde de politie de rotonde-rijders eraf. Ook werden rookbommen en vuurwerk afgestoken. Door de politie werden er kentekens genoteerd voor degene die toeteren en asociaal rijgedrag vertoonde, deze bestuurders kunnen binnenkort een bekeuring verwachten.

Rond 23.00 ging het fout. Twee groepen ontstonden zich die tegen elkaar keerden. Vuurwerk, stenen en glaswerk werden over en weer gegooid. Op De Kamp, ter hoogte Jack’s Casino brak er een vechtpartij uit. Of er gewonden zijn, is niet bekend. De politie houd de sfeer tot dusver nauwlettend in de gaten. Tot zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

 © 2021 | Copyright – Hulpdiensten Amersfoort |