Politie en Belastingdienst voeren grootschalige controle in Amersfoort

Geplaatst door: Redactie Regio9.nl

AMERSFOORT – Dinsdag 14 mei heeft de politie samen met de belastingdienst een grootschalige actie gevoerd in de stad Amersfoort. 

In de middag rond 14.00 uur verschenen er in Amersfoort op verschillende plekken de bekende busjes met geblindeerde ramen van de afdeling Electronisch Verkeerstoezicht (EVT) van de politie. Met speciale camera’s die kentekens herkennen worden er voertuigen geselecteerd die bijvoorbeeld geen APK hebben, een belastingschuld hebben of wellicht rijden in een gestolen auto. De eerste locatie bevond zich op industrieterrein de Isselt ter hoogte van de haven. Hier werd tussen 14.00 uur en 18.00 uur voertuigen gecontroleerd. 

Later op de dag, rond 19.00 uur werd de controle verplaatst naar Amersfoort-Noord op parkeerplaats De Brand. 

Door grote delen van de stad reden herkenbare en onherkenbare politie-voertuigen rond, ook een aantal motorrijders waren aanwezig om de weggebruikers van de weg te halen en te begeleiden naar een speciale ingerichte controle-locatie. Op de locatie was de Belastingdienst aanwezig, bij bijvoorbeeld het aantreffen van personen welke nog een schuld hebben openstaan, moeten direct het verontschuldigende bedrag betalen, of de auto werd in beslag genomen. 

Vanuit de politie waren diverse specialisten aanwezig waaronder Team Verkeer en een speciaal team welke is gespecialiseerd in het vinden van verborgen ruimtes. Meerdere auto’s en bestelbussen werden doorzocht naar verboden zaken. Ook op de technische staat van de voertuigen werd gecontroleerd. Zo werd er bij een auto de ruiten gemeten waar folie op geplakt was, bij een automobilist werden een stalen honkbalknuppel aangetroffen en werden diverse voertuigen in beslag genomen. 

Meerdere personen zijn aangehouden voor diverse zaken. Meerdere voertuigen, wapens en verdovende middelen werden tevens in beslag genomen. 

Copyright © Regio 9

LEES MEER