Politie grijpt in bij verkeerschaos na overwinning Turkije bij rotonde de Stier in Amersfoort

Geplaatst door: Redactie Regio9.nl

AMERSFOORT – De overwinning van Turkije – Georgië (3-1) in het EK voetbal zorgde voor uitbundige vieringen bij Rotonde De Stier, gelegen aan de van Randwijcklaan in Amersfoort. Automobilisten vierden de zege door luid toeterend rond de rotonde te rijden, wat leidde tot verkeersopstoppingen en chaotische situaties.

De politie moest maar liefst drie keer ter plekke komen om het verkeer in goede banen te leiden. Agenten hebben tijdens hun aanwezigheid kentekens genoteerd van voertuigen die zich schuldig maakten aan verkeersovertredingen, zoals onnodig geluidsoverlast en gevaarlijk rijgedrag.

“De vieringen na de overwinning waren begrijpelijk, maar het was belangrijk om de verkeersveiligheid te waarborgen en overlast voor omwonenden te minimaliseren,” verklaarde een woordvoerder van de politie. “We hebben ingegrepen om de situatie onder controle te krijgen en zullen later bekeuringen uitdelen aan de eigenaars van de betrokken voertuigen.”

De politie benadrukt het belang van verantwoord rijgedrag, vooral tijdens dergelijke vieringen, en vraagt automobilisten om zich aan de verkeersregels te houden om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Copyright © Regio 9

LEES MEER