Politie lost waarschuwingsschot in Amersfoort, man met messen en pijlen aangehouden

Geplaatst door: Redactie Regio9.nl

AMERSFOORT – Zondagavond 7 juli op de Soesterweg werd een man met verward gedrag aangetroffen in een auto. De man verklaarde messen en pijlen van een kruisboog bij zich te hebben. Toen de politie ter plaatse kwam, sloeg de man op de vlucht, waarop de politie waarschuwingsschoten loste.

De verdachte reed vervolgens met zijn voertuig tegen een politieauto aan en vluchtte naar het bosgebied Birkhoven aan de Zandlaan, waar hij het bos in ging. De situatie escaleerde verder, en het bosgebied werd hermetisch afgesloten.

Een helikopter hing boven het gebied om ondersteuning te bieden bij de zoektocht. Onderhandelaars waren ter plekke in een poging de situatie vreedzaam op te lossen. De Dienst Speciale Interventies (DSI) was ter plekke om te helpen zoeken naar de man, samen met hondengeleiders. Met man en macht werd gezocht naar de verdachte, terwijl de politie de omgeving bewaakte en de veiligheid van de bewoners verzekerde.

Rond 23.50 uur meldde de politie dat de man nog niet was gevonden. Het was onbekend wat de bedoelingen van de verdachte waren.

De voortvluchtige man werd in de nacht aangehouden door de politie. Dat meldde de politie rond 02.25 uur op X (voorheen Twitter). Hierdoor is de klopjacht beëindigd.

Copyright © Regio 9

LEES MEER