Veel schade bij brand onder overkapping

Geplaatst door: Redactie HDA Media

AMERSFOORT – Rond kwart voor vijf in de nacht van vrijdag op zaterdag kregen de hulpdiensten een melding van een woningbrand aan de Soeverein in Amersfoort, vrijwel direct werd opgeschaald naar het sein “Middel Brand”. Meerdere brandweer-eenheden werden opgeroepen naar de locatie.

Bij aankomst zagen de eerste brandweerlieden geen brand, maar aan de overkant van de straat zagen zij een felle rode gloed. Inmiddels was er bij de meldkamer opnieuw een melding gedaan van een brand, ditmaal aan de Grote Haag, aan de overkant van de Soeverein. De brandweer wist de juiste locatie te bereiken en startte met de bluswerkzaamheden.

Onder een overkapping van Lifestyle Salon Lilou was brand ontstaan in een container. De brand was erg krachtig en veroorzaakte veel schade in korte tijd. De brandweer kon verdere overslag naar de schoonheid-salon voorkomen en wist het vuur snel te blussen.

Doordat veel (water)schade is ontstaan aan het pand werd Stichting Salvage opgeroepen voor de verdere afhandeling van de schade. Niemand raakte gewond. Vermoedelijk is brandstichting de oorzaak.

Foto’s: Marnix Manschot Fotografie

Copyright © 2020 – 2022 | HulpdienstenAmersfoort.nl – HDA Media |

LEES MEER

VIDEO | Vrachtwagenchauffeur verliest macht over het stuur en kantelt op snelweg

!function(){"use strict";window.addEventListener("message",(function(a){if(void…