Waterlekkage zorgt voor enorme schade

AMERSFOORT – Woensdagmiddag 1 september rond 14.20 uur is een waterlekkage ontstaan in een woning op de derde etage van een portiekflat aan de Banckertstraat in Amersfoort.

Op de derde etage is in een woning voor de watermeter een waterleiding gesprongen. Honderden liters water spoten uit de leiding en zette de woning onder water. Bij ondergelegen woningen stroomde het water via alle kieren en gaten naar binnen. De brandweer heeft samen met een loodgietersbedrijf de waterleiding provisorisch dichtgemaakt, maar ondanks dat, blijft het water stromen. Op de tweede etage was niemand thuis en werd de hulp gevraagd aan de politie om in contact te kunnen komen met de bewoners, dit lukte niet. De brandweer is met een lader op het balkon geklommen en heeft een ruit van de balkondeur ingeslagen om toegang te krijgen tot de woning.

De brandweer heeft in de woning een onderzoek gehouden om te kijken of daar ook mogelijk de leiding was gesprongen. Vitens, de woningbouw, stichting Salvage en Stedin zijn later opgeroepen om de nodige hulp te bieden. Stichting Salvage zal zorgen voor de schadeafhandeling. De waterschade is enorm, aldus de brandweer.

 © 2021 | Copyright – Hulpdiensten Amersfoort |