Woningbrand in Soest aan de Thorbeckestraat blijkt loos alarm

Geplaatst door: Redactie Regio9.nl

SOEST – Zaterdagavond 22 juni is er rond 19.55 uur in Soest een melding binnengekomen van een mogelijke woningbrand aan de Thorbeckestraat. Omwonenden hoorden een brandalarm afgaan en roken een brandlucht door de brievenbus. De bewoners van de betreffende woning waren op dat moment op vakantie.

Volgens Sjaak Haasnoot, woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht, werd de brandweer snel gealarmeerd door bezorgde buren. “Onze eenheden waren snel ter plaatse en hebben direct een grondige controle van de woning uitgevoerd,” aldus Haasnoot.

Na een gedetailleerde inspectie bleek er echter geen sprake te zijn van een brand. De oorzaak van het afgaande brandalarm en de waargenomen brandlucht is nog niet bekend, maar er zijn geen sporen van brand gevonden in of rond de woning. De brandweer heeft de situatie veilig verklaard en de omwonenden gerustgesteld.

Hoewel dit incident een vals alarm bleek te zijn, benadrukt Haasnoot het belang van alertheid bij verdachte situaties. “Het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen en de hulpdiensten in te schakelen bij een vermoeden van brand. We zijn dankbaar dat de buren zo snel hebben gereageerd,” voegt hij toe.

De bewoners van de woning, die op vakantie waren, werden direct geïnformeerd over het incident.

Copyright © Regio 9

LEES MEER