Zwanger vrouw gewond na ernstig ongeval

AMERSFOORT – Zondagmorgen 27 juni om 4.40 uur heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden aan de Rijksweg A1 ter hoogte van Vathorst in Amersfoort.

Twee personenauto’s kwamen door onbekende reden met elkaar in botsing. Door de botsing reed één personenauto tegen de vangrail en de andere kwam tot stilstand in de sloot. Meerdere hulpdiensten waaronder de duikers van de brandweer werden massaal opgeroepen naar het ongeval. Door het ongeval zijn de inzittenden van het voertuig die in het water was beland gewond geraakt. Een zwangere vrouw en een man zijn behandeld door het ambulancepersoneel en met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving.

De brandweer heeft het voertuig dat tegen de vangrail stond gecontroleerd op mogelijk brand. Achterin het voertuig lag een lachgas-tank, de brandweer heeft de tank uit de auto gehaald en veiliggesteld. Door het ongeval lag de snelweg bezaaid met auto onderdelen. Kort was een groot deel van de snelweg aan beide kanten afgesloten. Hierna is alleen de snelweg richting Amsterdam nog enige tijd afgesloten geweest voor onderzoek. Na het onderzoek van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) werden de voertuigen geborgen door een berginsbedrijf. Er zullen later herstelwerkzaamheden plaatsvinden op de rijksweg om de zwaar beschadigde vangrail te herstellen.

 © 2021 | Copyright – Hulpdiensten Amersfoort |